Vision Spacefluoro

17,90 18,90 

Tuotetunnus (SKU): 1141 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Älä huijaa itseäsi – kala näkee aina perukkeesi kun perhosiimasi on vedessä. Kaikki puhe täysin näkymättömistä materiaaleista on enemmän tai vähemmän pelkkää mainospuhetta. Tosiasia on kuitenkin se, että mitä paremmin perukkeesi piiloutuu ympäristöönsä, sitä paremmin se toimii ja sitä enemmän saat kaloja siimasi päähän.

On olemassa kaksi perukkeeseen kiinteästi liittyvää päätekijää, jotka määräävät kuinka hyvin onnistut kalojen huijaamisessa. Ensimmäinen on lähes itsestäänselvyys – mitä ohuempi perukkeesi on, sitä parempi se on. Tämä ei liity pelkästään siihen, että kalan on vaikeampi havaita ohuempaa peruketta, mutta myös siihen, että ohuempi peruke mahdollistaa perhon luonnollisemman liikkumisen (aktiivisen tai passiivisen) vedessä. Valitettavasti ohuen perukkeen käytöllä on useita vakavia ongelmia: se on erittäin herkkä kaikenlaiselle kulumiselle, yksi tuulisolmu saattaa olla kohtalokas ja perukkeen oikeneminen saattaa olla erittäin haastavaa erityisesti tuulisissa olosuhteissa ja niin edelleen.

Ylläolevat ongelmat johtavatkin meidät siihen toiseen seikkaan – mitä paremmin perukemateriaalisi sulautuu vetiseen ympäristöönsä, sitä parempia ovat tulokset. Tämäkin on periaatteessa itsestäänselvyys, mutta koska siihen liittyy olennaisena tekijänä valon liikkuminen eri materiaaleissa jota ilmaistaan taitekertoimella (n). Taitekerroin kuvaa periaatteessa aineen kykyä taittaa valoa. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa kalastajan näkökulmasta sitä, että jos haluamme häivyttää perukkeemme veteen, sen ja ympäröivän veden taitekertoimien tulisi olla mahdollisimman lähellä toisiaan. Ja tämä onkin juuri se kohta, jossa fluorocarbon astuu kuvaan – sen taitekerroin on paljon lähempänä normaalia vettä kuin perukemateriaalina käytettävissä nyloneissa. Tämä on seikka, jonka jokainen voi testata kotonaan ilman sen kummempia laboratoriolaitteistoja: ota lasi tai kannu vettä ja upota sinne palanen suosikki nylonperukkeestasi ja sen jälkeen tunget sinne samaan veteen osan uudesta SpaceFluoro perukkeestamme. SpaceFluoro ei sekään ole mikään näkymätön ihmemateriaali, mutta pahuksen lähelle se sitä kyllä pääsee.

SpaceFluoro tuoteperheeseen kuuluu iso joukko eri paksuisia siimoja, joiden joukosta niin kilpakalastajat, pikkukalajäljitelmillä onkijat, haukifanaatikot ja lämpöisten vesien kiertäjät löytävät tarvitsemansa paksuudet. Paitsi että tämä uusi perukemateriaali on lähes näkymätöntä, sillä on myös koko joukko muitakin erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia, joista osa on listattu alapuolelle:

• tiivis yhtenäinen materiaali leikkaa hyvin pintajännityksen ja uppoaa hyvin
• keskijäykkä fluorocarbon, jossa on erittäin hyvä solmukestävyys ja vetolujuus
• helposti sidottava materiaali, jossa on vain vähän siimamuistia
• tasaisen pinnan ansiosta kestää hyvin kulutusta
• sietää UV-valoa ja kemikaaleja paremmin kuin nylon perukkeet
• peruke oikenee hyvin myös tuulisissa olosuhteissa

SpaceFluoro ei ole ehkä markkinoiden halvinta materiaalia (ja se uppoaa melko nopeasti, joten se ei ole todellakaan parasta materiaalia normaaliin pintaperhokalasteluun), mutta kun puhutaan mistä tahansa pinnan alla tapahtuvasta kalastuksesta, oli se sitten pienten vuoristotaimenten huijaamista minikokoisilla nymfeillä, isojen tundran taimenten koukuttamista suurilla pikkukalajäljitelmillä tai suolaisen veden torpedojen kanssa vääntämistä, uskallamme väittää, että löydät SpaceFluoro tuoteperheestä sopivan mallin itsellesi.

Luokka

0X 0,28mm 30m 6kg, 1X 0,26mm 50m 4,9kg, 2X 0,23mm 50m 4,2kg, 3X 0,21mm 50m 3,5kg, 4X 0,18mm 50m 2,9kg, 5X 0,16mm 50m 2,4kg, 6X 0,14mm 50m 1,9kg, 7X 0,12mm 50m 1,5kg, 0,30mm 30m 7kg, 0,32mm 30m 7,7kg, 0,35mm 30m 9kg, 0,38mm 30m 10kg, 0,40mm 30m 10,9kg, 0,45mm 30m 12,8kg, 0,50mm 20m 15kg, 0,60mm 20m 20kg, 0,70mm 20m 25kg, 0,90mm 20m 35kg