Monofiilisiimat

Kalastajan yleissiima. Yleensä myös huokeamman hintainen vaihtoehto. Erinomainen vaihtoehto yleiskalastukseen kirkkaisiin vesiin ja vetouisteluun. Monofiilisiimat ovat yksisäikeisiä ja niitä on joustavia ja joustamattomampia, jäykkiä ja taipuisia. Sopii hyvin myös aloittelijoille, koska tämä siima on kuitusiimoja vaikeampi saada sotkuun. Monofiilisiimoja ei voida juurikaan suositella jigikalastukseen, vaan siihen suositellaan käytettäväksi kuitusiimoja.

Kuitusiimat

Kuitusiimojen ehdoton etu muihin siimoihin verrattuna on sen vetolujuus ja siiman ohuus. Tästä syystä kuitusiimat ovatkin erinomaisia mm. heittokalastuksessa, sillä ohutta siimaa saadaan heitettyä pidemmälle. Kuitusiimojen vahvuuksiin lukeutuu myös venymättömyys, joka parantaa tuntumaa vieheeseen ja tämä on jigaukseen ykkösjuttu. Heikkouksia kuitusiimassa on hankauskestävyyden puute ja kalliimpi hinta. Yleisimmät kuitusiimat eivät myöskään sovellu talvikalastukseen, koska ne jäätyvät helposti. 

Fluorocarbonsiimat

Uusin lisäys siimoihin ovat fluorocarbon- ja fluorocarbonpäällysteiset siimat, jotka voidaan jaotella monofiilisiimojen alle, sillä ne ovat yksikuituisia. Monofiilisiimoihin verrattuna fluorocarbon- tai fluorocarbonpäällysteiset siimat ovat raskaampia, jonka vuoksi ne ovat omiaan kevyttä viehettä käytettäessä vieheen upotessa paremmin kuin monofiilisiimaa käytettäessä. Fluorocarbonin etuihin kuuluvat myös perukkeena käyttö ja arkojen kalojen kalastus, sillä se on vedessä perinteisiä siimoja näkymättömämpi.