,

Vision Bamboo Bug & UV Hoodie

69,00 

Tuotetunnus (SKU): 1385 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Vision Bamboo Bug & UV Hoodie on tekninen, ohut huppari rennolla leikkauksella. Kangas on sopivan ohutta trooppisilla kalaretkillä käytettäväksi ja se toimii hyvin myös Suomen kesässä hyttysiä vastaan. Huppu on muotoiltu siten, että sen alla voidaan käyttää lippalakkia. Paidat on valmistettu bambun ja polyesterin seoksesta. Näiden materiaalien ansiosta ne imevät hyvin hikeä, poistaen kosteutta iholta haihduttamalla tai siirtämällä sen seuraaviin kerroksiin. Tämä ominaisuus pitää ihon kuivana. Kangas on kudottu siten, että se sitoo itseensä ilmaa, joten tämä on loistava ensimmäinen kerros viileämmissä olosuhteissa, mutta samalla se pitää ihon viileänä kuumina kesäpäivinä. Koska bambukuidut ovat pehmeitä kuin silkki, tämä paita tuntuu erittäin pehmeältä. Bambun antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta paidat eivät ala haisemaan yhtä helposti kuin täysin synteettisestä kankaasta valmistetut. Bambu on yksi nopeimmin kasvavista kasveista maailmassa, joten se on myös yksi ekologisimmista tekstiilikuitujen lähteistä. Paitojen UPF50-käsittely pitää auringon haitalliset UV-säteet loitolla.

Insect proof

Näiden paitojen valmistuksessa käytetty kangas on käsitelty Tanatex Chemicals:in Insect Proof – käsittelyllä, joka antaa suojan sekä lentäviä että ryömiviä hyönteisiä vastaan (esim. hyttyset, mäkärät ja punkit). Vaikuttava aine on permetriini, joka on kylvetetty kankaaseen sen valmistusvaiheessa. Näin ollen käsittelyn vaikutus kestää pitkään, jopa yli 100 pesukertaa.

Permetriini on synteettinen kemikaali, jota käytetään laajalti hyönteismyrkkynä ja hyönteiskarkotteena ympäri maailman. Se toimii hermomyrkkynä vaikuttaen hyönteisen hermosolujen kalvoihin. Permetriinillä käsitelty tuote ei siis karkota hyönteistä, vaan sen teho perustuu “tyrmäysvaikutukseen”. Vaatteelle joutuessaan hyönteinen pyörtyy tai kuolee, eikä näin ollen kykene pistämään tai puremaan. Permetriinin ei tiedetä vahingoittavan useimpia nisäkkäitä tai lintuja, mutta se on myrkyllinen kaloille ja kissoille. Permetriini on WHO:n suosittelema torjunta-aine.

Permetriinillä käsiteltyjä vaatteita on ollut laajalti käytössä muun muassa eri maiden armeijoilla. Sitä on käytetty myös urheilu-, ulkoilu- ja kalastusvaatteissa, eläinten vaatetuksessa ja suojissa, verhokankaissa ja patjoissa trooppisissa maissa sekä telttojen pohjakankaissa.

Insect Proof on Hollantilaisen Tanatex Chemicals:in kehittämä ja markkinoima tuote. Se on EU:n biosidituoteasetuksen nro 528/2012 ja XIII luvun 58 artiklan ”Käsiteltyjä esineitä” koskevien vaatimusten mukainen. Tehoaine on permetriini CAS 52645-53-1. Permetriini voi aiheuttaa ihoärsytystä.

Väri ja Koko

Rust S, Rust M, Rust L, Rust XL, Rust XXL, Pale Olive S, Pale Olive M, Pale Olive L, Pale Olive XL, Pale Olive XXL